Turku Rogaining Sprint 2019

  Etusivu
Säännöt
Kilpailukutsu
Kilpailuohje
Kilpailukeskus
Ratamestarin lausunto
Ilmoittautuminen
Lähtöluettelo
Tulokset
Paras seura -kilpailu
UKK
Järjestäjät
Yhteystiedot

Arkisto 2009-2018:
Artikkelit
Kilpailualueet
Tulokset
 
Yhteistyössä:

Smartum
Lounacom
L-SP

©2019 IVK

 

Ratamestarin lausunto

Maastossa on 38 rastia (36 rastipistettä, joista yksi on triplausrasti). Rasteista 23 sijaitsee suunnistuskartalla, 12 rogainingkartalla ja kolme rogainingkartan suurennoksella.

Suurin osa rasteista sijaitsee "oikeassa metsässä", pelkillä korttelisuunnistustaidoilla ei tässä kisassa pärjää kovin pitkälle.

Käytössä oleva rogaining-kartta on tehty tätä kisaa varten. Rogainingkarttaa ei ole päivitetty niiltä alueilta, joista on käytössä myös suunnistuskartta. Alueilla, joissa on käytössä suunnistuskartta, kannattaa suunnistamiseen käyttää aina ensisijaisesti suunnistuskarttaa, ei rogainingkarttaa.

Suunnistuskartta on vuodelta 2015. Tämä näkyy erityisesti kartan kulkukelpoisuuskuvauksissa, jotka ovat pääosin neljä vuotta vanhoja. Mäet, kivet ja jyrkänteet tiettävästi ovat kuitenkin edelleen omilla paikoillaan.

Kilpailualue on malliltaan kapean pitkulainen, minkä johdosta reitinvalintavaihtoehtoja erityisesti radan alkupäässä on normaalia vähemmän. Suosituimmalla aloitusrastilla saattaa tällä kertaa poikkeuksellisesti joutua jopa jonottamaan muutaman sekunnin omaa leimausvuoroaan. Jonotukselta on helppo välttyä olemalla rastilla ensimmäisenä. Radan malli korostaa oman juoksuvauhdin arvioimisen tärkeyttä, jotta osaa kääntyä takaisin kohti maalia juuri itselle sopivassa kohdassa.

Muutamalla rastivälillä on pieniä soistuvia alueita, jotka on mahdollista kiertää, jos ei halua kastella jalkojaan. Tämän hetken sääennusteen mukaan maanantain aurinko ehtinee kuivattaa suurimman osan sunnuntaille luvatun sateen kastelevasta metsästä. Jalkinesuositus on kuitenkin suunnistusnastari.

Tukka kannattaa laittaa hyvin, ainakin yksi riistakamera on bongattu radan varrelta.

Mukavia suunnistuselämyksiä!

Turussa 25.5.2019
Ratamestari