Turku Rogaining Sprint 2019

  Etusivu
Säännöt
Kilpailukutsu
Kilpailuohje
Kilpailukeskus
Ratamestarin lausunto
Ilmoittautuminen
Lähtöluettelo
Tulokset
Paras seura -kilpailu
UKK
Järjestäjät
Yhteystiedot

Arkisto 2009-2018:
Artikkelit
Kilpailualueet
Tulokset
 
Yhteistyössä:

Smartum
Lounacom
L-SP

©2019 IVK

 
Päivityshistoria:

26.5. Lisätty linkki ratamestarin lausuntoonTurku Rogaining Sprint
27.5.2019

Alustava kilpailuohje

Lopullinen kilpailuohje nähtävillä kilpailukeskuksen ilmoitustaululla

 1. YLEISTÄ
 2. PÄÄTOIMIHENKILÖT
 3. KILPAILUN YLEISAIKATAULU
 4. KILPAILUKESKUS JA KILPAILUTOIMISTO
 5. PYSÄKÖINTI
 6. KIELLETYT ALUEET
 7. ENSIAPU
 8. KILPAILUNUMEROT
 9. KILPAILUMAASTO
 10. VAROMÄÄRÄYKSET JA VAKUUTUKSET
 11. KILPAILUKARTAT JA RATAMERKINNÄT
 12. RASTIMÄÄRITTEET
 13. RASTIEN PISTEYTYS JA KILPAILUN PISTELASKU
 14. JUOMARASTI
 15. EMIT-LEIMAUS
 16. LÄHTÖ
 17. KUUMA RYHMÄ
 18. MAALI
 19. KANGASMERKIT
 20. PESEYTYMIS- JA WC-TILAT
 21. TULOKSET
 22. PALKINNOT
 23. KILPAILIJOIDEN VALOKUVAUS
 24. KANTTIINI
 25. MAJOITUS
 26. LÖYTÖTAVARAT
Mitä tässä ohjeessa puhutaan joukkueesta, koskee myös henkilökohtaisten sarjojen yksittäisiä kilpailijoita.

1. YLEISTÄ

Kilpailuun on ilmoittautunut 135 kilpailijaa. Henkilökohtaisissa sarjoissa kilpailee 73 kilpailijaa ja joukkuesarjoissa 28 joukkuetta.

2. PÄÄTOIMIHENKILÖT
Kilpailunjohtaja         Samuli Laine, 
                 gsm 040-741 9635,rogaining@ivk.fi 
Järjestelysihteeri        Susanna Laine, rogaining@ivk.fi
Ratamestari            Juha Nappu
Lähtö- ja maalivastaava      Teppo Laine
Huoltopäällikkö          Niko Lehti	
Kanttiini             Helka Auer
Tulostoimiston päällikkö     Hannu Arki (TuMe)

       
Kilpailijoiden edustaja     Timo Lainema3. KILPAILUN YLEISAIKATAULU

Maanantai 27.5.2019

 • 17.00 Kilpailukeskus ja kilpailutoimisto aukeaa
 • 17.00 Peseytymis-, pukeutumis- ja WC-tilat kilpailijoiden käytössä
 • 17.30 Emit-korttien nollaus alkaa
 • 17.45 Karttojen jako ja reittisuunnittelu alkaa
 • 18.00 Lähtölaukaus
 • 18.15 Juomarasti aukeaa
 • 18.30 Maali aukeaa
 • 18.30 Kilpailukeskuksessa sijaitseva juomapiste aukeaa
 • 19.50 Juomarasti suljetaan (leimasin ja rastilippu jää rastille 20.00 saakka).
 • 20.00 Kilpailuaika päättyy
 • 20.30 Maali suljetaan
 • 20.30 Arvontapalkintojen arvonta kilpailutoimistossa
 • 22.00 Peseytymis-/pukeutumistilat suljetaan
 • 22.00 Kilpailukeskus suljetaan

4. KILPAILUKESKUS JA KILPAILUTOIMISTO

Kilpailukeskuksena toimii Heinänokan leirikeskus Satavan saaressa, Heinänokantie 66, 20960 Turku

Kilpailutoimiston puhelinnumero on 044-575 9223. Numero on käytössä vain kilpailupäivänä klo 09.00-22.00, muina aikoina yhteydenotot suoraan kilpailunjohtajaan.

Mikäli joukkueen ilmoittautumistiedoissa ei ole tapahtunut muutosta, joukkueen ei tarvitse ilmoittautua kilpailutoimistossa saapuessaan kilpailukeskukseen.

Kilpailutoimistossa on arvotavarasäilytys. Arvotavarat luovutetaan takaisin kilpailijoille kilpailunumeroa vastaan.

5. PYSÄKÖINTI

Autojen pysäköinti tapahtuu kilpailukeskuksessa liikenteenohjaajien opastuksen mukaisesti.

6. KIELLETYT ALUEET

Kilpailijat voivat liikkua ja verrytellä kilpailukeskusalueella, ks kilpailukeskuskartta >>. Muualla verryttely ja liikkuminen muulloin kuin kilpailusuorituksen aikana on kielletty.

7. ENSIAPU

Kilpailutoimistossa on saatavilla perus-ensiaputarvikkeita (nyrjähdykset, hiertymät, naarmut) itsehoitoa varten.

Turun alueen terveyskeskuspäivystys toimii T-sairaalassa, Savitehtaankatu 1, Turku, puh. 02 313 8800. Päivystyksessä hoidetaan kiireellistä hoitoa tarvitsevia potilaita.

Mikäli suunnistaja vammautuu maastossa ja tarvitsee kuljetusta, kuljetuksen jatkohoitoon voi tilata kilpailutoimistosta, gsm 044-575 9223.

8. KILPAILUNUMEROT

Kaikki sarjat käyttävät kilpailunumeroita. Joukkuesarjoissa kaikilla joukkueen jäsenillä on oma kilpailunumero. Kilpailunumeroa kannetaan näkyvillä koko kilpailun ajan siten, että se näkyy esteettä eteenpäin. Kilpailunumerot ja niiden kiinnittämiseen varatut hakaneulat ovat kilpailijoiden itse noudettavissa kilpailutoimiston vieressä olevasta telineestä.

Kilpailunumeroita ja hakaneuloja ei tarvitse palauttaa kilpailun jälkeen.

9. KILPAILUMAASTO

Kilpailumaasto on viime vuosien Turku Rogaining Sprint kisoja metsäisempää, sisältäen kuitenkin myös useampia kovapohjaisia vauhdikkaita siirtymäosuuksia. Tarkempi kuvaus ratamestarin lausunnossa >>

10. VAROMÄÄRÄYKSET, KIELLETYT ALUEET JA VAKUUTUKSET

Kilpailureitti sisältää muutamia ajoteiden ylityksiä. Ajoteiden ylityksissä ei ole opastuksia järjestäjien toimesta, joten ylityksissä on noudatettava erityistä varovaisuutta. Kilpailijoiden on noudatettava liikennesääntöjä. Kilpailijoita muistutetaan, että kadut/ajoradat on tehty ajoneuvoja, ei suunnistajia varten.

Kilpailualueen itäreunassa kulkevaa vilkasliikenteistä Kakskerrantietä pitkin kulkeminen on kielletty. Tien vieressä kulkee koko matkalta erillinen kevyen liikenteen väylä, jota tulee käyttää. Kakskerrantien saa ylittää kohtisuoraan sopivaksi katsomastaan kohdasta riittävää varovaisuutta noudattaen.

Kielletyt alueet on merkitty karttaan punavioletilla pystyviivoituksella. Oliivinvihreät tonttialueet ovat myös kiellettyjä alueita.

Kilpailijat osallistuvat kilpailuun omalla vastuullaan. Kilpailun järjestäjä ei vakuuta kilpailijoita eikä vastaa kilpailijoille aiheutuneista tapaturmista eikä kilpailijoiden aiheuttamista vahingoista. Kilpailijoilla tulee olla voimassa oleva tapaturmavakuutus. Jäsenmaksunsa maksaneilla partiolaisilla on partiovakuutus voimassa.

11. KILPAILUKARTAT JA RATAMERKINNÄT

Rogainingkartta 1:20 000 vuodelta 2019, suunnistuskartta 1:10 000 vuodelta 2015 sekä rogaining-kartan suurennos 1:6000 vuodelta 2019.

Suunnistuskartta koostuu kahdesta erillisestä alueesta, jotka on molemmat tulostettu samalle A4-arkille rogaining-kartan suurennoksen kanssa. Tilateknisistä syistä suunnistuskartat on suunnattu paperiarkin reunoista ja toisistaan poikkeavasti. Pohjoissuunta käy ilmi karttapohjassa olevista pohjois-eteläsuunnassa kulkevista suuntaviivoista sekä kartoissa mahdollisesti olevista teksteistä, jotka ovat kaikissa kartoissa pohjois-eteläsuunnassa. Suunnistuskarttojen ja karttasuurennoksen kattamat alueet on merkitty Rogainingkarttaan vihreällä katkoviivalla. Kartat ovat samassa muovikotelossa vastakkain käännettynä siten, että Rogainingkartta näkyy kotelon toiselta ja muut kartat toiselta puolelta. Muovikotelo on toiselta lyhyeltä sivulta avoin, eli kartat saa halutessaan ulos kotelosta.

Rastit on piirretty karttaan violetilla värillä. Rastit on merkitty ympyröin ja niiden vieressä olevin rastikoodinumeroin. Rastit saa hakea haluamassaan järjestyksessä.

Ne rastit, jotka sijaitsevat suunnistuskartan ja/tai karttasuurennoksen rajaamilla alueilla, on piirretty ainoastaan kyseiseen suunnistuskarttaan/karttasuurennokseen. Muut rastit on piirretty Rogainingkarttaan.

Joukkuesarjoissa kaikki joukkueen jäsenet saavat oman karttaparin.

Lähtö ja maali sijaitsevat kilpailukeskuksessa. Lähtö merkitty karttasuurennokseen lähtökolmiolla ja maali kaksoisympyrällä.

12. RASTINMÄÄRITTEET

Kuvalliset rastinmääritteet on painettu Rogainingkarttaan. Rogainingkarttaan on painettu myös kaikkien suunnistuskartoissa ja karttasuurennoksessa olevien rastien määritteet. Rastinmääritteitä ei ole saatavilla irrallisena.

13. RASTIEN PISTEYTYS JA KILPAILUN PISTELASKU

Rastit on pisteytetty eri arvoisesti. Kustakin rastista saa pisteitä välillä 1 - 10 p. Rastikoodin viimeinen numero kertoo rastin pistemäärän. Jos rastikoodin viimeinen numero on nolla, rastista saa täydet 10 pistettä. Esimerkkejä: Rastikoodi 65 -> 5 pistettä. Rastikoodi 80 -> 10 pistettä. Rastikoodi 152 -> 2 pistettä.

Rasti 77 on triplausrasti. Rastilla voi käydä leimaamassa kolme kertaa ja jokaisesta leimauksesta saa rastikoodin mukaiset pisteet. Kunkin leimauksen välissä tulee käydä leimaamassa vähintään yksi toinen rasti.

Eniten pisteitä määräajassa kerännyt on kilpailun (sarjan) voittaja. Tasapisteiden sattuessa järjestyksen määrää suoritusaika.

Myöhässä maaliin tulevien joukkueiden kokonaispisteistä vähennetään 2 pistettä kutakin alkavaa myöhästymisminuuttia kohden

14. JUOMARASTI

Juomarastina toimii rasti nro 70. Juomarastilla on tarjolla sekamehua ja vettä. Myös omien juomapussien/-säiliöiden täydennys juomarastilla on sallittua. Muistakaa leimata myös juomarastilla!

Juomarasti sijaitsee sen verran kaukana kilpailukeskuksesta, että kaikkein hitaimmat joukkueet eivät todennäköisesti ehdi käymään juomarastilla saakka. Triplausrastin 77 sijainti on sellainen, että sitä voi halutessaan hyödyntää omien juomapullojen jättämisessä, ettei mahdollisesti mukana olevia omia juomapulloja tarvitse kantaa mukana koko matkaa.

Kilpailukeskuksessa sijaitsevassa juomapisteessä voi käydä myös kilpailun aikana (aukeaa klo 18.30). Maalin juomapiste sijaitsee kilpailutoimiston edustalla, ei maaliympyrässä. Kilpailukeskuksen juomapiste ei ole kilpailurasti.

15. EMIT-LEIMAUS

Kilpailussa käytetään sähköistä Emit-leimausjärjestelmää. Niille, jotka eivät ole ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittaneet omaavansa Emit-korttia, on varattu lainakortti. Laina-emitkortit ovat kuitattavissa henkilökohtaisesti kilpailutoimistosta sen aukioloaikoina.

Kilpailussa ei käytetä pahvisia Emit-tarkistusliuskoja. Mikäli joukkueen Emit-kortti ei toimi, joukkue ei saa tulosta.

Joukkue on itse vastuussa siitä, että joukkueella on toimintakuntoinen, lähtöluettelossa mainitun numeron mukainen Emit-kortti. Virheellinen numero on muutettava kilpailutoimistossa ennen kilpailun alkua. Emit-numeroa ei tarkisteta järjestäjien toimesta lähdössä. Emit-kortin toimivuuden voi testata Emit-nollauspisteessä. Vilkkuva merkkivalo leimattaessa osoittaa kortin olevan kunnossa. Emit-kortteja tarvitaan vain yksi kortti per joukkue.

Rasteilla käynti kontrolloidaan asettamalla Emit-kortti rasteilla olevaan oranssiin leimasimeen.

Joukkueiden ei kannata leimata uudestaan rastilla, jolla ovat jo kertaalleen käyneet. Pahimmassa tapauksessa seurauksena voi olla Emit-kortin täyttyminen ja loppuleimojen kirjaamatta jääminen. Tuloslaskenta sinänsä selviää tuplaleimoista, mutta Emit-kortin täyttymistä ei tuloslaskentakaan enää voi pelastaa.

Maaliintulon jälkeen Emit-kortit käydään purkamassa tulostoimistossa. Lainatut Emit-kortit on palautettava maaliintulon ja leimantarkistuksen jälkeen kilpailutoimistoon, kuitenkin viimeistään kilpailupäivänä klo 21.00. Palauttamattomasta kortista peritään 69 e.

16. LÄHTÖ

Lähtö sijaitsee kilpailukeskuksessa. Kilpailunumerot tulee noutaa kilpailutoimistossa olevasta telineestä ennen lähtöön siirtymistä.

Lähdön toiminta:

Joukkueet siirtyvät erikseen rajatulle lähdön odotusalueelle Emit-nollauspisteen kautta klo 17.30 alkaen. Joukkueet ryhmittäytyvät varsinaisen, erikseen rajatun lähtöalueen ympärille klo 17.45 mennessä. Klo 17.45 joukkueet päästetään varsinaiselle lähtöalueelle, josta joukkue ottaa itselleen kilpailukartat. Lähdön odotusalueelle ja varsinaiselle lähtöalueelle päästetään ainoastaan kilpailunumerolla varustettuja joukkueita. Kaikkien sarjojen kartat ovat samanlaisia, eli joukkue voi ottaa minkä tahansa vapaan kartan/kartat.

Joukkueella on 15 minuuttia aikaa suunnitella oma reittinsä. 15 minuutin suunnitteluajan kuluessa joukkue ei saa poistua varsinaiselta, rajatulta lähtöalueelta. Pakottavan tarpeen vaatiessa (esim. WC-hätä,) joukkueen yksi jäsen kerrallaan saa järjestäjältä siihen luvan saatuaan poistua lähtöalueelta, mutta poissaolon ajaksi joukkueen on luovutettava kilpailukorttinsa ja kaikki kilpailukarttansa järjestäjille.

Lähtölaukaus tapahtuu klo 18.00, jonka jälkeen joukkueet ovat vapaita poistumaan maastoon.

Lähtö videoidaan ja varaslähdön ottaneita joukkueita rangaistaan tuomarineuvoston erillisen päätöksen mukaisesti.

Mikäli joukkue myöhästyy lähdöstä, joukkue saa lähteä maastoon, mutta myöhästynyttä aikaa ei hyvitetä loppuajassa. Lähtö puretaan ja Emit-nollauspiste siirretään välittömästi lähdön tapahduttua kilpailutoimistoon. Jos joukkueen myöhästyminen on muutamaa minuuttia suurempi, tapahtuu joukkueen Emit-kortin nollaus ja lähtö kilpailutoimistosta.

17. KUUMA RYHMÄ

Kilpailussa on edellisien vuosien tapaan käytössä ns. kuuma ryhmä.

Kuumaan ryhmään on valittu yhteensä 15 kilpailijaa/joukkuetta, joista 10 viime vuoden kisassa saavutetun pistemäärän perusteella sekä 5 muilla erikseen mainituilla perusteilla. Kuuman ryhmän kilpailijat erottaa muista kilpailijoista keltaisesta kilpailunumerosta. Mahdollisesti myöhemmin jälki-ilmoittautuvia kilpailijoita ei enää sijoiteta kuumaan ryhmään.

Kuuman ryhmän kilpailijat päästetään siirtymään karttaämpäreiden viereen klo 17.44, mutta hekin saavat ottaa kartat vasta klo 17.45. Kuuman ryhmän kilpailijat voivat valita lähtöpaikkansa vapaasti varsinaisen lähtöalueen ulkokehälle erikseen sinisellä köydellä rajatulta 3 metrin levyiseltä vyöhykkeeltä.
 
Nro  Nimi       Seura        Valintaperuste 

1. Putkuri Tommi    TuMe      Viime vuoden pistemäärä
2. Virtanen Matti    TuNMKY     Viime vuoden pistemäärä	
3. Kääriäinen Sami   TuMe      Viime vuoden pistemäärä
4. Lainema Timo     TuMe      Viime vuoden pistemäärä  
5. Jokioinen Esa    OK Jockis    Viime vuoden pistemäärä
6. Laaksonen Mika    Ne Vikatikit  Viime vuoden pistemäärä
7. Lehtonen Jukka    TuNMKY     Viime vuoden pistemäärä 
8. Jakobsson Kari    Turku      Viime vuoden pistemäärä
9. Ilmarinen Markus   Hiidenkiertäjät Viime vuoden pistemäärä
10.Holmroos Joni    TSK       Viime vuoden pistemäärä
11.Hellsten Juha    Raasto     TRWS 2019, H40/1.
12.Saarinen Villiam   TuMe      TRWS 2019, H/8.
13.Nokka Ilkka     Rasti-88    TRWS 2019, H40/5.
14.Viikari Pekka    TuNMKY     Järjestäjien villi kortti
15.Sergelius Salla,   Team Mehukatti D-sarjan kiintiöpaikka
  Lietzen Elina		

18. MAALI

Maali sijaitsee kilpailukeskuksessa. Maaliin ei ole viitoitusta. Kilpailuaika katkeaa maalissa suoritettavaan maalileimaukseen. Maalileimauksen suorittavan joukkueen jäsenen tulee saapua maaliin oman joukkueensa viimeisenä. Puuttuva maalileima johtaa joukkueen hylkäämiseen. Joukkue saa pitää karttansa maaliintulon jälkeen.

Maaliintulon jälkeen joukkue käy purkamassa Emit-korttinsa tulostoimiston Emit-purkupisteessä, johon on viitoitus /opastus maalista. Emit-purun yhteydessä joukkue saa toimitsijalta rastikohtaisen piste-erittelytulosteen. Mikäli leimauksissa on epäselvyyksiä, joukkue ohjataan jatkoselvitykseen.

Koska suurin osa joukkueista saapuu maaliin hyvin lyhyen ajan sisällä, Emit-purussa kannattaa varautua jonotukseen.

Keskeyttänyt joukkue juoksee normaalisti maaliin ja ilmoittaa keskeytyksestä Emit-kortin purkupisteessä.

Maalissa on Emit-purkujonon yhteydessä mehutarjoilu, jossa on tarjolla sekamehua ja vettä.

19. KANGASMERKIT

Ne kilpailijat, jotka eivät aiemmin ole saaneet Turku Rogaining -kangasmerkkiä, voivat käydä kuittaamassa itselleen merkin kilpailutoimistossa sen aukioloaikana. Merkki on henkilökohtainen ja sen saa vain yhden kerran.

20. PESEYTYMIS- JA WC-TILAT

Kilpailijoille on varattu sisätilat pukeutumiseen. Kilpailijoiden käytössä on wc. Kilpailun jälkeen on saunomismahdollisuus sekä uintimahdollisuus Airiston raikkailla aalloilla.

21. TULOKSET

Alustavat tulokset pyritään julkaisemaan tulostaululla sen jälkeen, kun Emit-lukujono on purettu. Lopulliset tulokset ovat nähtävillä niiden valmistuttua kilpailun www-sivuilla osoitteessa http://www.ivk.fi/rogaining/

22. PALKINNOT

Avoimessa kilpailussa ei jaeta sarjakohtaisia palkintoja. Kaikkien osallistuneiden kilpailijoiden kesken arvotaan seuraavat palkinnot:
 • Lahjakortti, Suunnistajankauppa 50€, 1 kpl
 • Lahjakortti, Scandinavian Outdoorstore 50€ 1 kpl

Paras Seura –kilpailun voittaja pyritään julkaisemaan palkintojen arvonnan yhteydessä. Parhaalle seuralle luovutetaan kiertopalkintopokaali. Pokaali jää kilpailuiltana vielä järjestäjille voittajaseuran nimen kaiverruttamista varten. Paras Seura –kilpailun mahdollisten voittajasuosikkiseurojen jäseniä pyydetään mahdollisuuksien mukaan jäämään kilpailukeskukseen palkintojenjaon ajaksi yhteisvalokuvausta varten.

Arvontapalkinnot arvotaan kilpailutoimistossa klo 20.30.

23. KILPAILIJOIDEN VALOKUVAUS

Kilpailijoita tullaan valokuvaamaan järjestäjien toimesta kilpailun aikana ja valokuvia tullaan julkaisemaan kilpailun www-ja facebooksivuilla siten, että henkilöt ovat kuvista tunnistettavissa. Kuvien yhteydessä saatetaan julkaista myös kilpailijan nimi ja kilpailijan edustama seura. Kuvia luovutetaan myös lehdistön käyttöön ja kuvia voidaan käyttää tulevien kisojen markkinointimateriaaleissa. Mikäli kilpailija ei halua, että hänen kuviaan julkaistaan, tulee asiasta ilmoittaa etukäteen sähköpostitse osoitteeseen rogaining@ivk.fi tai kilpailupäivänä kilpailutoimistoon klo 17.30 mennessä.

24. KANTTIINI

Kilpailukeskuksessa on maksullinen kanttiini, jonka valikoimista löytyy mm:
 • Kahvia ja teetä
 • Suolaista ja makeaa
 • Grillimakkaraa kisan jälkeen
Kanttiinissa on mahdollista maksaa käteisen lisäksi myös pankkikortilla.

25. MAJOITUS

Kilpailukeskuksessa ei ole järjestetty majoitusmahdollisuutta pitkämatkalaisille. Turun lähistöllä voi majoittua ilmaiseksi maastossa Jokamiehen oikeuksien nojalla esimerkiksi Kuhankuonon retkeilyalueella, www.kuhankuono.fi . Maksullista eritasoista majoitustarjontaa Turun kaupunkialueelta löytyy runsaasti, tarkempia tietoja visitturku.fi.

27. LÖYTÖTAVARAT

Löytötavaroita voi kilpailun aikana tiedustella kilpailutoimistosta ja kilpailun jälkeen järjestelysihteeriltä gsm 044-575 9223, rogaining@ivk.fi

Liitteet: