Turku Rogaining Sprint 2020

  Etusivu
Säännöt
Kilpailukutsu
Kilpailuohje
Kilpailukeskus
Ratamestarin lausunto
Ilmoittautuminen
Lähtöluettelo
Paras seura -kilpailu
UKK
Tulokset
Järjestäjät
Yhteystiedot

Arkisto 2009-2019:
Artikkelit
Kilpailualueet
Tulokset
Tilastot
 
Yhteistyössä:

Smartum
Lounacom
L-SP

©2020 IVK

 

Ratamestarin lausuntoKilpailumaasto sisältää keskenään hyvin erityyppisiä alueita. Koville juoksukoneille on tarjolla pitkiä ja suunnistusteknisesti helppoja katusiirtymiä, joissa voi huoletta juosta täydellä vauhdilla rastilipulle saakka. Teknisesti taitaville suunnistajille puolestaan on tarjolla hyvinkin pienipiirteisiä maastonosia, jossa vauhti pitää osata sovittaa riittävän hiljaiseksi rastia lähestyttäessä. Optimireitti saattaa tänä vuonna olla hyvin erilainen sen mukaan, mikä on kilpailijan oma vahvuus, juoksuvauhti vai suunnistustaito. Voittoon toki tarvitaan molempia, kuten hyvässä rogaining-kisassa aina.

Kilpailualueen pohjoisosan Pomponrahkan alue on suosittua ulkoilumaastoa, jossa erityisesti kauniilla kelillä on odotettavissa olevan sunnuntaina myös paljon muita ulkoilijoita. Osa Pomponrahkan reiteistä kulkee kapeilla pitkospuilla, joissa toisten kohtaaminen ja ohittaminen edellyttää pitkospuilta maaston puolelle poikkeamista. Olkaa kohteliaita ja väistäkää muita alueella liikkuvia. Hyvä nyrkkisääntö erityisesti näin korona-aikana on, että numerolapullinen kilpailija väistää aina numerolaputonta henkilöä. Tällä tavalla pyrimme välttämään turhaa mielipahaa muissa alueella liikkujissa.

Maasto on pääosin kuivaa ja kaikki rastit ovat haettavissa kuivin jaloin (ellei sade sotke kuvioita) , mutta sopivilla suo-oikaisuilla jalat on helppo saada kasteltua.

Rasti 85 on suunnistusteknisesti vaikeahko rasti, jossa rastilippu rogainingkisalle epätyypillisesti ei näy kauas mihinkään suuntaan, vaan ilmestyy näkyville vasta, kun kilpailija on rastipisteessä.

Rasteista 24 sijaitsee suunnistuskartalla ja 14 rogainingkartalla.

Lähtökiihdytyksessä kannattaa rinnassa polttavasta pakahtuvasta innostuksesta huolimatta säilyttää maltti ja muistaa myös siinä kahden metrin turvavälit. Kahden tunnin rogaining-kisan voittoa ei ratkaista ensimmäisen 100 metrin aikana. Ainakaan juoksuvauhdilla. Oikea lähtösuunta saattaa ratkaista paljon enemmän.

Nautinnollista kisaa!

Turussa 5.6.2020
Ratamestari